Slechthorend Amsterdam

HoorOnsAmsterdam netwerkbijeenkomsten

Zaterdagmiddag 3 februari 2018
Thema Stoeien met spraak naar tekst apps
Keizersgrachtkerk

Op zaterdagmiddag 3 februari 2018 organiseerden we de HoorOnsAmsterdam netwerkbijeenkomst in de Keizersgrachtkerk. 

Het thema van de bijeenkomst was ‘Stoeien met spraak naar tekst apps’. 
 
In deze netwerkbijeenkomst gaan we stoeien met de diverse apps die spraak omzetten naar geschreven tekst zodat je makkelijker met goedhorende mensen kunt communiceren. Denk daarbij aan AVA, Earfy, Whatsapp en Texthearpersonal.
Je leert wat de apps kunnen, we bespreken hoe en wanneer je ze in kunt zetten. en we gaan in de praktijk testen zodat je kunt ervaren welke apps voor jou een hulpmiddel zijn.
 
Onderdeel van het programma was een rondleiding in de Keizersgrachtkerk m.b.v. schrijftolk met velo-walker Gea Duister. 
Opgeven voor de bijeenkomst kan via Marja de Kinderen mdekinderen@prok.nl ovv je naam en emailadres.
 

 

 

Meet Slechthorend Amsterdam in Meet Berlage
Thema Het audiogram als startpunt

7 oktober 2017

De eerste netwerkbijeenkomst was op zaterdagmiddag 7 oktober van 13.30 -17.00 uur in de beurs van Berlage bij Meet Berlage. Het thema was het audiogram als startpunt. Wouter de Wolf van Second Opinion Hoortoestellen nam ons mee in hoe je je eigen audiogram kunt lezen. We zijn gestart met 'Het audiogram als startpunt' omdat dat de toegang is tot de hoorzorg die je krijgt. Natuurlijk maakten we tijdens de borrel ook kennis met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Omdat het de eerste kennismaking was hebben we 10 euro per persoon gevraagd als tegemoetkoming in de kosten. Schrijftolk Linda Gomes zorgde ervoor dat we Wouter de Wolf en elkaar verstonden.
De hele uitnodiging vind je hier.
 
Zaterdagmiddag 4 november 2017
13.30 - 17.00 uur in THS Collab

Thema: Horen voor twee in samenwerking met Wendelina Timmerman van Hooridee
Workshop: Horen voor twee door Wendelina Timmermans van Hooridee.
Het thema van deze interactieve bijeenkomst was Horen voor twee. 
Wendelina Timmerman van Hooridee power en perspectief bij gehoorverlies geeft de workshop Horen voor twee waarin je samen leert welke mogelijkheden jullie kunnen benutten om makkelijker te communiceren. We hebben ons laten verrassen door frisse ideeën en nieuwe tips en ervaringen uitgewisseld.
 

Zaterdagmiddag 2 december 2017

15.00 tot 18.00 uur in CAFÉ BLOND - Amsterdam 
Thema : Hoe overleef ik de feestdagen?
Feestdagen als kerst en oud- en nieuwjaar staan in veel gezinnen en families  voor drukte en groepsgezelligheid. Als je slechthorend bent, is de kans groot, zelfs heel groot, dat je geen liefhebber bent van deze dagen. De feestdagen zijn vermoeiend natuurlijk, voor iedereen, maar in het bijzonder voor ons met slechthorende oren. Daarom is het belangrijk om als er een kerstdiner of nieuwjaarsfeest aankomt je  als slechthorende goed voor te bereiden hierop.  We gaan dat in deze workshop samen doen en wisselen tips en tricks aan elkaar uit.  Zodat we goed voorbereid de feestdagen in gaan. En wie weet worden de feestdagen voor jou dit jaar ook een prachtige belevenis.
 
10 tips voor de feestdagen.
 
We hebben deze tien tips voor je verzameld!
 
De middag wer begeleid door Marja de Kinderen, initiatiefnemer van Slechthorend Amsterdam en Willem Gotink.  Al sinds 1978 werkt Willem Gotink in de gezondheidszorg. Tegenwoordig werkt hij als Praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Amsterdam en als hoofdredacteur van GGZTotaal.
Schrijftolk: Schrijftolk Linda Gomes is aanwezig