Slechthorend Amsterdam

Slechthorend Amsterdam ondersteunt mensen met gehoorverlies die leven en werken in Amsterdam.

Facebookpagina @slechthorendamsterdam

Week van de Toegankelijkheid

Deel je favoriete horeca ervaring!

Heb je ook ondervonden dat het rumoer, de akoestiek, muziek of keukengeluiden niet toelaten om elkaar te verstaan of je je bestelling niet goed doorkomt omdat je de ober niet kon verstaan? Of heb je op een andere manier ervaren dat drempels bij binnenkomst of lastig toiletbezoek door trappen je plezier in de locatie in de weg staan?

Deel je horecaervaringen met Slechthorend Amsterdam. Laat ons weten wat je favoriete koffietent, café of restaurant is en doe mee aan HoorOnsAmsterdam. Heb je nog geen favoriet dan dagen we je uit om in deze week hiernaar op zoek te gaan. Vind je het leuk om mee te werken aan een filmpje met je favoriete horeca? Laat het ons snel weten! Dan maakt Jordy Blom het filmpje. 
Of je kunt je ervaring op facebook zetten @SlechthorendAmsterdam of mailen naar mdekinderen@prok.nl. Of deel dit op de netwerkborrel op 7 oktober. Foto’s en/of filmpjes zijn meer dan welkom. 
 
Een checklist die je hierbij kan helpen en die je eventueel kunt doornemen met eigenaar of bediening is hier te vinden. We delen dit in het kader van de landelijk week van de toegankelijkheid  binnen Hoormij en Ieder(in).
 
HoorOnsAmsterdam netwerkborrel

Meet Slechthorend Amsterdam in Meet Berlage
Thema Het audiogram als startpunt

7 oktober 2017

De eerste netwerkborrel is op zaterdagmiddag 7 oktober van 13.30 -17.00 uur in de beurs van Berlage bij Meet Berlage. Het thema is het audiogram als startpunt. Wouter de Wolf van Second Opinion Hoortoestellen neemt ons mee in hoe je je eigen audiogram kunt lezen. We starten met 'Het audiogram als startpunt' omdat dat de toegang is tot de hoorzorg die je krijgt. Natuurlijk maken we tijdens de borrel ook kennis met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Omdat het de eerste kennismaking is vragen we 10 euro per persoon als tegemoetkoming in de kosten. Schrijftolk Linda Gomes zorgt ervoor dat we Wouter de Wolf en elkaar verstaan.
 
Zin om te komen? Ook je partner en andere naasten zijn welkom. Stuur een mailtje met je naam (voornaam en achternaam) en e-mailadres naar mdekinderen@prok.nl.
 
De hele uitnodiging vind je hier
 

Slechthorend Amsterdam Email Nieuws

@SlechthorendAmsterdam is in september 2017 begonnen met het versturen van een e-mail nieuws. De eerste nieuwsbrief is hier te vinden.Wil je deze ontvangen geef dan via fb of twitter met een pb je naam (voornaam en achternaam) en e-mail adres aan ons door. Geen fb of twitter? Mail ons via mdekinderen@prok.nl

 

Lees hier het interview met initiatiefnemer Marja de Kinderen op doof.nl